Voor 11:00 besteld, morgen in huis! - meer informatie

Avond & ochtend routine

Become the best version of yourself

Dagen, ze lijken zo lang maar zijn voor je het weet om. Haal jij alles uit je dag wat je zou willen? Volg jij je dromen? Ben je al de beste versie van jezelf? En sta je in de ochtend op met het gevoel dat het kerstochtend is?

 

 

Voor veel mensen zijn deze punten helaas niet van toepassing. Opstaan met het gevoel; ik heb geen zin nadat de wekker al 10 keer gesnoozed heeft. Waarom zou jij niet je dromen volgen waarmee je rondloopt? Het leven is veel te kort om je dromen niet te volgen. 

De beste versie van jezelf worden, het klinkt cliché, maar het is iets waar bijna niemand bij stil staat. Iedereen zou het leven van zijn of haar dromen willen leven, maar echter is dit bij de meeste van ons niet het geval. Ze accepteren het leven wat ze nu leiden met de dromen nog altijd in hun achterhoofd. 

Dromen gaan altijd gepaard met keihard werken, discipline en doorzettingsvermogen. Iets waar ik de laatste tijd achter ben gekomen, is dat routines hier heel erg aan bijdragen om je dromen na te jagen. Een routine is niets meer dan structuur in je leven brengen en bepaalde goede gewoontes in je leven implanteren.

Ik zelf ben bezig om een sterke avond- en ochtend routine te creëren, die mij helpt om de beste versie van mezelf te worden. Ik doe bepaalde gewoontes die mijn geest en lichaam stimuleren om alles eruit te halen en mijn slaap te bevorderen.

Hoe ziet een ochtend routine eruit?

Om een voorbeeld te geven, laat ik mijn eigen routine zien die mij de hele dag energie geeft. 

Ik word altijd heerlijk en rustig wakker met een wake up light, die mijn kamer langzaam verlicht. Langzaam krijgen je hersenen het gevoel dat het dag is en actief gaan worden. Om gelijk goed wakker te worden en vol met energie te zitten, drink ik een glas water en doe ik wat bewegingsoefeningen, denk aan push ups en sit ups.

 

 

Vervolgens lees ik een half uur en noteer ik de belangrijkste dingen. Mijn telefoon kijk ik, het eerste uur dat ik wakker ben, niet naar. Start met tijd voor jezelf! Na het lezen kijk ik bijna altijd een deel van een serie, om de dag helemaal lekker te beginnen.

Na de serie wisselt het vaak wat ik doe. Of ik ga lekker sporten of gelijk omkleden en aan het werk. 1 ding is zeker en dat is dat ik klaar ben om de dag te knallen!

Avondroutine

Na een hele dag m'n ding te hebben gedaan, is de avond vaak een moment van ontspanning en klaar maken voor het slapen. Rond 1900-1930 doe ik vaak mijn slaapbril op, om de invloed van het blauwe licht te verminderen. Vaak is het dan even lekker tv kijken of nog een serie om de dag lekker af te sluiten.

Als afsluiter van de dag drink ik altijd een kop kruidenthee voor het slapen gaan. Kruidenthee helpt je te ontspannen en te kalmeren. Na de thee duik ik mijn bed in en gaat de zon via mijn wake up light rustig onder. Onder het geluid van de golven die uit de wake up light komen, val ik vervolgens heerlijk in slaap.

 

 

Het is maar een klein voorbeeld waarbij ik mijn eigen routine beschrijf, maar ik hoop dat je een idee heb gekregen wat een routine precies is en wat het jou kan brengen.

Gratis standaard levering

Zonder minimale bestelwaarde!

15 nachten garantie

Toch niet tevreden met jouw product? Retourneer en ontvang het geld terug!

Veilig betalen

Bij Onnea maken we gebruik van een beveiligde SSL-verbinding

Vragen?

We staan altijd voor je klaar!  info@onnea.nl

Sale

Unavailable

Sold Out